De effectieve inzet van Virtual Reality toegankelijker te maken voor zowel docent als leerling.
Al sinds 2017 houd ik mij bezig met de onderwijsontwikkelingen omtrent Virtual Reality. Met mijn eigen VR-set die ik hobbymatig gebruikte had ik al snel door dat er veel winst valt te behalen als het op de juiste manier in het onderwijs word gebruikt.
Eind 2023 mocht ik binnen mijn stichting mijn onderwijsideeën presenteren bij de INNOV8-contest. Hier kwam ik als winnaar uit de bus!
Vanaf januari 2024 ben ik VR coördinator voor alle scholen in SVOK. Naast mijn VR werkzaamheden ben ik ook nog steeds met veel plezier werkzaam als docent scheikunde op het JPT in Castricum.
Ik houd mij graag bezig met het ontwikkelen van VR onderwijsmateriaal, waarin ik goed kijk naar de manier van inzetten. Veel docenten vragen hierbij vaak het volgende:
Bijvoorbeeld:
Dit en vele andere vragen stellen docenten vaak bij scholingen. Ik bied die antwoorden! Bekijk gerust mijn aanbod van lespakketten of plan een workshop in!
Simpelweg een VR-bril opzetten bij een leerling en ze iets laten zien is in mijn ogen niet de juiste aanpak.
De juiste inzet van VR is een les(senserie) waarbij de leerlingen door middel van afwisselende activerende werkvormen informatie vergaren/delen en uitwissellen. Hierbij is Virtual Reality het hulpmiddel.
Daarnaast is Gamification een vorm die ik vaak gebruik bij de ontwikkeling van lessen. Leerlingen vinden het leuk om spelenderwijs door “levels” of “speurtochten” informatie te winnen.